torsdag 20 november 2008

Virkad kulpåse



Min son har börjat spela kula på rasterna i skolan. Till o börja med hade han sina kulor i en plastpåse. Här om dagen kom han hem o va lite sur för att påsen hade gått sönder och att några kulor hade smitit ut, kulor som en annan pojke hade hittat och tog som sina egna. I går sprang sonen runt här hemma och letade efter något att ha sina kulor. då bestämde jag mig för att virka en till honom, han blev överlycklig att jag skulle göra en påse till honom. Jag tänkte att de tar väl inte så lång tid och gör., men de gjorde de. Kvart i tolv i natt va jag färdig, men ni kan tänka er en glad kille som kom in springandes till mig i morse med kulpåsen i högst högg. Han var så glad att han hoppade runt som en gummiboll och sa mer än en gång han älskade mig jätte mycket och att jag va världens snällaste mamma, och det är ju alltid kul att höra ;)

lördag 15 november 2008

Student/bröllopsväska av mormorsrutor

När vi ändå är inne på mormorsrutor kan jag ju ta med min lilla söta väska, som jag virkade till min student. Man kan se på bilden att den är gjord av mormorsrutor som är ihop virkade även handtaget är mormorsrutor som sitter ihop. Detta handtag gör ungefär så som man gör när man gör en halsduk. Väskan återanvände jag dessutom till bröllopsväska, genom att jag då bytte snäckknapparna till pärlknappar, som sagt allt går bara man har fantasi men man måste nog också va lite envis!

Kuddar av mormorsrutor


På ett forum här om dagen började vi prata om vad man kan göra av mormorsrutor. Det finns faktiskt rätt så mycket som man kan göra, bara man har fantasi.

Jag gjorde kuddar tex. Min mamma hade gjort rutor som hade tänkt ha till ett överkast till min son, men hon orkade inte göra färdigt det(Hon har ont i sina händer). Då frågade hon, eller snarare jag frågade om jag fick sno de rutor hon hade gjort, så det gjorde jag plus att jag virkade nån till för att få antalet att passa till mina kuddar och så här blev de! Lite starka färger kanske med min son älskar dem, min mamma hade tagit upp färgerna från sonens goseclown som han alltid har med sig när han ska sova.

söndag 2 november 2008

Häxdräckt




Jag vet att detta var tänkt att vara en virkblogg men jag tänkte att jag skulle smyga in lite annat jag har gjort nu i helgen. Jag sydde en "Häxdräckt" till min dotter med hatt och allt. Folk skrattade när hon kom i sin hatt för den var nästan lika hög som hon.

Min hemlis!


Jag var med på ett byteslotteri, kan man väl kalla det, inne på ett forum på nätet i en tråd. Där bestämde vi att de som ville fick vara med i detta byteslotteri. En person hade hand om lotteriet och drog en hemlig kompis till var o en som sagt att de vill vara med. Det var satt ett datum som alla skulle va färdiga. Mitt paket kom rätt så tidigt, men jag har helt enkelt glömt att lägga in en bild på det. Så jag tänkte att jag gör det nu i stället. Jag vill tillägga att jag trivs jätte bra med mina fina pulsvärmare och har använt de flera gånger ;-)