söndag 27 september 2009

Pikachu


Jag sitter och virkar på nått som skulle bli en överraskning till sonen när den var färdig men jag kunde inte hålla mig så han fick veta vad det var jag fixade med i dag. Han blev så klart jätte glad och nu kan han knappt vänta, kanske både bra och dåligt. Men jag får kanske fart att bli färdig med den nu och de är ju bra ;)

lördag 12 september 2009

Kläder till Ellas docka

Ella kom med sin nakna docka och sa: -Mamma dockan behöver en ny klänning!

Så det var bara till att börja arbeta. Men när Ella såg att jag började virka så kom hon på att dockan faktiskt behövde trosor med. Jag virkade och virkade och när kvällen kom var jag klar. Det blev visst en hatt också till dockan!

Så här såg dockan ut med sina nya kläder på sig. Ella tyckte att hon blev jätte fin och lyft direkt på klänningen för att kolla så att hon hade trosor och så sa hon: -Mamma hon har trosor med!

söndag 6 september 2009

Virkad Maskot



Min mamma gav mig en bok här om dagen. Hon hittade ett uppslag om maskotar och sa att hon tyckte de var söt. Perfekt tänkte jag, för hennes födelse dag hade precis varit och vi skulle fira henne på följande fredag. Jag satte i gång och virka, alldeles försent som alltid, dagen innan. Så jag satt till klockan var halv tolv men jag fick den färdig iallafall och hon blev jätte glad. Jag broderade detaldera i ansiktet i stället för att använda pärlor eller vad det nu skulle vara egentligen. Sen gjorde jag en öggla bara istället för hänhet som skulle vara där. Men som sagt lilla mamma blev nöjd, och en klasskompis tyckte den vadr så fin att hon också ville ha en.

Boken som maskotens mönster kommer från heter: Virka amigurumi, av Mia Bengtsson.