onsdag 26 januari 2011

Virkade armband

Fick för mig att jag skulle virka armband. Det började med att min son skulle med en kompis hem men ringde inte hem för att han inte hade numret. Då tänkte jag att jag skulle virka ett armband med telefonnumret på. Det blir nästa projekt, denna gången blev det med namnen.




Dödskalle tossor



Äntligen färdiga! Trodde aldrig att den dagen skulle komma. Var färdig för ett tag sen, men då blev de för snäva eftersom jag hade en tråd som följde med så blev inte skaftet så elastiskt. Så det var bara att repa upp och strunta i att ha tråden som följde med. Jag gjorde det för att det skulle bli randat. Men nu är de i alla fall färdiga som sagt och används flitigt.

söndag 23 januari 2011

Virkade pepparkakor



Till väninnan blev det virkade pepparkakor med deras familjemedlemmars namn på en var sin av kakorna. Väninnan ville inte att vi skulle köpa julklappar men jag ville ändå ge henne något för hon betyder mycket för mig och jag är glad att hon finns. Hoppas de kommer passa fint i granen nästa år!

Den rosa kaninen


Jag var ju inte riktigt färdig med inläggen om julklappar jag gjort. Till min väninnas dotter(mitt gudbarn) virkade jag en rosa kanin med en skallra i magen. Jag har fått höra här nu i efterhand att hon vart väldigt glad i den. Det märkte jag redan då de var här uppe och firade jul i efterhand. Då kramade hon den hårt och såg rätt nöjd ut. Man blir så varm i hjärtat när det man kämpat hårt med blir uppskattat :)

lördag 8 januari 2011

Tomte

Vi fortsätter på tomtetemat. Det blev en del virkade julklappar i år, vilket har varit mycket uppskattat. Min mamma fick den störta virkade julklappen i form av en gammaldags tomte. Blev rätt nöjd faktiskt. Tomten gick i grått och hade både luva och halsduk. Funderar på att skriva ner mönstret på tomten men även att göra mindre likande tomtar. Vi får väl se vad jag hittar på.

Flask- tomte


Fest dags och vad tar man inte med sig till värdparet om inte en flaska vin. Men eftersom jag är som jag är så fick det ju bli en liten virkad flaskdekoration med. Eftersom det var strax innan jul så gjorde jag en tomte. Innan vi skulle sticka hade jag tanken om att man faktiskt skulle kunna göra sånna här tomtar och hänga i granen. Det var så roligt när vi kom till festen/middagen så det första värdinnan gör när hon får syn på tomten är att hänga den i granen. Den passade fint där med :)